Staurheim - Eldhuset

Antall senger: 4 + 2 (sovesofa)

Pris: 1300,- pr. døgn. Vask: 600,- Sengetøy: 100,- pr. sett.

Fasilitetar: Vaskemaskin, oppvaskmaskin, TV, internett, radio, kjøleskap, fryser, komfyr, kaffetrakter, fullt utstyrt kjøkken, hagemøblar og bålpanne (med tilgang til ved).

Aktiviteter: Kose med dyra, hente egg i hønsehuset, skogsturer i nærområdet, bordtennis, snekkerverkstad, trampoline, leikestue, huskestativ, sommeraktivitetar (fotball, badminton, kubbspill, krokket, frisbee med meir), bålpanne.

Dyr:Hestar (me tilbyr dessverre ikkje riding), hunder, høner, kaniner og katt.

Avstander: Bø Sommarland -7 km, Bø sentrum/butikker- 2 km, badeplass-7 km.

Sesong: 21. juni - 12. august

Vertskap: Gunleik Smedstad, Ingrid Thorseth, Anders, Elise og Håvard.

Telefon: 915 75 632 / 980 68 668.

Epost: staurheim@gardsturisme.no

Adresse: Roevegen 52, 3803 Bø i Telemark.

På Staurheim bur du i eit særprega gardsmiljø med eit stort flott firkanttun. Staurheim var i si tid ein av storgardane i Bø. Det er det tidlegare Ysteriet og Eldhuset som er restaurerte og sette i stand til feriehus.

Her er det god plass både til leik, kos med dyr, aktivitetar og avslapping. Staurheim ligg bare 2 km frå Bø sentrum med butikkar og restaurantar.  For å kome til sentrum kan ein gå gangvegen eller ein kan gå snarvegen, ein triveleg spasertur på sti langs jordekanten. Det er gode turmuligheter i skog, på veg, eller 20 min kjøring til fjells. I skogen, like ved gården, finst eit område med gravhaugar og andre kulturminne frå vikingtida.  Kulturminna ligg ved merka sti og er lette å sjå i landskapet.


Eldhuset har plass for inntil 6 personar, er om lag 70 m2 og inneheld soverom, stove, godt utstyrt kjøkken og bad med varmekablar. Ligg i tilknytting til stort barnevennleg tun med plass for leik, ballspel og andre aktivitetar. Det er hagemøblar og bålpanne som ein kan fyre i på seine sommerkveldar.